Cisa zárcsere, zárkódolás

A Cisa zárak kivitelei, típusai

A Cisa 3 irányú biztonsági zár annak idején fix lamellás kivitelben mutatkozott be Magyarországon, ám az idő előrehaladtával és a technika fejlődésével, ma már többnyire a programozható, kódolható zárszerkezetek vannak elterjedve.

Erről annyit kell tudni, hogy zárcsere esetén egyetlen mozdulattal megoldható a másik kulcsra történő programozás, kódolás.

A magyarországi biztonsági ajtókba ezt a 3 irányban működő, négyütemű, tanítható biztonsági trezorzár szerkezetet szereljük, ami egy nagyon precíz szerkezet, finoman, halkan működik.

A Cisa több ponton záródó zárszerkezet három irányba tol ki hosszabbítható nyúlványokat. Két változatban létezik, mint már említettük, az egyik a soros, fix lamellás, ami az ajtó belsejébe van felfüggesztve négy csavar által, illetve a kódolt változat. Mindkét változat négy tüskével rendelkezik a csapdazár nyelve alatt. Létezik olyan Cisa trezorzár is, amely három tüskét tol ki a nyelv alatt. Zárcsere esetén fontos beazonosítani a zárszerkezetet, ezt diszpécser kollégánk el is végzi a telefonos beszélgetés alatt. A Cisa zár középső rúdjába egyébként olvasható a Cisa márkanév.

Cisa biztonsági trezorzár csere Budapest területén

Cégünk vállalja a Cisa zárszerkezetek szakszerű cseréjét Budapesten és Pest megyében, egy év teljes körű garanciával.

A komplett zárszerkezet cserére az alábbi esetekben van szükség:

  • Régi, öreg zárszerkezet esetében

Mint azt már rengetegszer és sok, másik weboldalunkon is említettünk, egy öreg, nagyon sokat használt, kopott zárszerkezetet nem szabad javítani. Egyrészt nincs hozzá alkatrész utánpótlás, de ha lenne, sem érné meg, mert el kéne vinni a zárat egy zárszaküzletbe, ahol a belsejét átnéznék, esetleg egy-két alkatrészt, rugót kicserélnének benne, sok pénzt elkérnének érte, utána vissza kéne azt szerelni az ajtóba, és semmi garancia nincs rá, hogy nem legyen vele megint baj, akár a rá következő héten. A józan gondolkodás a zárcsere mellett van, le kell cserélni, amire garancia van, és az elkövetkező 10 évben levan róla a gond.

  • Kulcselhagyás miatti zárnyitás után

A Cisa zárnyitásról egy másik menüpontunkban olvashat, ám fontos itt is megemlíteni, hogy egy bezárt zárszerkezet kinyitása rongálással, azaz a zár megfúrásával jár. A fúrás után a zár már nem használható, így az azonnali cserére szorul, hogy legyen mivel bezárni az ajtót.

  • Meghibásodott, tönkrement zár esetében vagy zárnyitása után

Itt ugyanaz a helyzet, mint a fenti esetben. Ha kulcsra van zárva az ajtó, és akkor romlott el a zár, akkor szintén meg kell fúrni a zárszerkezetet a nyitáshoz, amit ezután ki is kell cserélni. A szerencsésebbik eset az, amikor nyitott állapotban adja meg magát végleg a zár, így csak egy egyszerű zárszerkezet cserét kell elvégezni, és nem kell a pluszköltséggel járó zárnyitással is bajlódni.

  • Új lakásban való költözéskor

Ilyenkor azért szükséges a zárcsere, mert soha nem lehet tudni, hogy kinél marad egy esetlegesen lemásolt kulcs. Nem szabad és nem is érdemes kockáztatni, a biztonság érdekében el kell végeztetni a zárcserét. Diszpécser kollégánk meg fogja kérdezni, hogy kódolható-e a zárszerkezet, illetve erre rávezető kérdésekkel kideríti, hogy az-e. Ha igen, akkor elegendő egy zárkódolást elvégezni, amely gyorsabb és olcsóbb is.

Cisa ajtózár átkódolása új kulcsokra

A kódolható Cisa zárszerkezetet arról lehet felismerni, hogy az ajtó élében, ahol a zár tüskéi kijönnek, legalul a tüskék alatt található-e egy, az előlapból kb. 2 mm-t kiemelkedő állító csavar. Amennyiben ez ott van, akkor a szerkezet kódolható. Ha nincs ott, akkor a szerkezet fixlamellás, így zártestet kell cserélni.

Maga a kódolás egy nagyon egyszerű folyamat, gyors és semmi ördöngösség nincs benne. A kódolásnak három feltétele azért van. Az egyik, hogy a szerkezetnek precízen és finoman kell működnie, nem akadozhat, nem szorulhat. A másik feltétel, hogy minimum egy kulcsnak meg kell lennie, ami működteti a zárat. A harmadik pedig, hogy a zár viszonylag fiatal legyen. Erről majd diszpécser munkatársunk tájékoztatja Önöket, illetve meggyőződik róla, hogy mind a három feltétel teljesül-e, illetve arról is, hogy maga a szerkezet kódolható-e (továbbá, hogy Cisa zárról beszélünk-e egyáltalán).

A zárkódolás során kollégánk egy 3 kulccsal rendelkező kulcskészletet visz magával a helyszínre, eredeti, gyári csomagolásban. A csomagolás kibontása szigorúan az ügyfél előtt történik, biztonsági okokból kifolyólag.

A beszerelés folyamán a kulcskészletet egy mozdulattal beprogramozzuk az Ön számára. Amennyiben elhagyja a kulcsot, a teendő ugyanaz. Ezzel az eljárással sok kellemetlenség elkerülhető, mert zárszerviz szolgáltatásunk során nem kell az ajtót szétbontani a zárcseréhez. Mivel a kulcsok variációszáma milliós nagyságrendű, az azonosság lehetősége teljesen kizárt.

Cisa ajtónyitás, zárnyitás

Roncsolásmentes ajtónyitás Cisa ajtóknál

Ajtónyitásról, illetve zárnyitásról akkor beszélünk, ha valaki, valamilyen okból kifolyólag nem tud bejutni a lakásába. Ezt a problémát több dolog is okozhatja.

Az egyik legegyszerűbb, és leggyakoribb történet az, amikor valaki kizárta magát. Ezt szoktuk becsapódott ajtónyitásnak is hívni. Ilyenkor az ajtó nincs bezárva, csak kulcs nélkül nem lehet azt kinyitni. Ami a legfontosabb ennél a típusú ajtónyitásnál, hogy sérülésmentesen tudjuk az ajtót nyitni, nem kell fúrni, vágni semmit, és nem fog sérülni sem a zár, sem pedig az ajtó.

A Cisa ajtóknál előfordulhat még egy eset, amikor rongálásmentes kinyitható az ajtó, ez pedig akkor van, amikor a kulcs átfordította a lamellákat és nem lehet kihúzni a zárból. Általában ebben az esetben 80 százalékos valószínűséggel nyitható a zár és az ajtó mindenfajta roncsolás nélkül, így nem kell zárcserét végezni.

Zárfúrással történő ajtónyitás szakemberrel, kiszállással

Térjünk rá a problémásabb esetekre. Ilyenkor, mivel az ajtó kulcsra van zárva, már kizárólag zárfúrással lehet azt kinyitni. Az egyéb módszerekkel történő zárnyitás hazánkban tiltott, amely büntetést vonhat maga után, így más módszerrel történő zárnyitást cégünk nem is vállal.

A zárfúrással történő zárnyitás során csak a Cisa zárszerkezetet rongáljuk meg, csak az fog roncsolódni, így a biztonsági ajtón keletkező sérülések miatt senkinek nem kell aggódni.

Az így történő zárnyitás után egy zárcserét kell eszközölni, mivel a megfúrt zár a továbbiakban már nem lesz használható. Természetesen ennek van egy költsége, de még mindig nem annyi, mintha egy új ajtót kéne beszerezni, megrendelni.

Lássuk, milyen estekben van szükség a zárfúrással történő ajtónyitásra.

  • Kulcselhagyás esetén
  • Meghibásodott zár esetén
  • Beletört kulcs esetén

Bármelyik fenti esetről is legyen szó, bátran forduljon hozzánk!

Kollégáink alapos ismerettel rendelkeznek a Cisa zárszerkezeteket illetően, így nem kell attól tartani, hogy nem fogják tudni, hol és miként kell elvégezni a zárfúrást, és össze-vissza furkálják az ajtót, amivel majd a későbbiekben nem lehet mit kezdeni.

Cisa zárjainkat és sok más olasz trezorzárat raktárkészletről biztosítjuk ügyfeleinknek, így nem kell a nyitás után zár után kutatni, sem pedig napokat várni arra, míg egy zárszerviz cég beszerzi azokat!

Cisa zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

Helyszíni Cisa ajtó szerviz, szerelés Budapesten

A Cisa zárak szerelése Budapesten és Pest megye területén egyaránt elérhető. Zárszerelés alatt értjük az ajtó szétszedését, az új zár behelyezését, az ajtó és a tok közötti hézagok kiküszöbölését, a Cisa biztonsági ajtók beállítását, valamint kisebb karbantartási munkákat. Ilyen pl. a címkeigazítás, fellazult kilincs igazítása.

A zárszerelés mesterségét hosszú évek alatt lehet kitanulni, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy házilag ne végezzen semmilyen Cisa zárszerelési műveletet.

A zárszerelés folyamán fellépő szakmai dolgok miatt, csak egy tapasztalattal rendelkező zárszervizes kolléga tudja átlátni a teljes és szakszerű zárszerelési folyamatot, a fellépő problémát azonnal kiküszöbölni és mindet a helyszínen megoldani.

Azok a zárszerelési praktikák, trükkök, amiket a hosszú évek alatt mi is szereztünk Cisa zárszerelésink alatt, azokat minden egyes esetben hasznosítani tudjuk a munkáink során.

Bármilyen Cisa zárszerelési problémával is küzd, hívjon minket bizalommal, mi segítünk!

Cisa bejárati ajtózár-szerviz garanciával

Cisa zárszerviz szolgáltatásokra akkor van szükség, amikor a probléma már nem halogatható tovább. Sajnos többéves tapasztalatunk szerint, mindenki akkor fordul hozzánk, amikor már késő, azaz az utolsó utáni pillanatban.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy ugyanúgy, mint az embereknél, a záraknál is célszerűbb és egyszerűbb a megelőzésben gondolkodni.

Amennyiben a Cisa zárszerkezet már nem úgy működik, mint régen, elkezd tüneteket produkálni, azonnal forduljanak zárszervizes kollégához! A zárak sem romlanak el egyik napról a másikra (a kínaiak igen), mindig produkálnak jeleket, tüneteket. Figyeljenek a furcsa, nem megszokott hangokra, az akadozó működésre, a nehezebben elfordítható kulcsokra, így egyből tudni lehet, hogy probléma van!

Ha ekkor fordulnak cégünkhöz segítségért, valószínűleg a baj orvosolható egy ajtóbeállítással, vagy zárcserével. Viszont mindenképpen megelőzhető az, hogy egyszer csak nem nyílik az ajtó, amiért majd külön zárnyitási díjat kell fizetni, majd elvégeztetni a zárcserét, mindezt feláron, az éjszaka közepén. A legrosszabb esetben, hozzá nem értő zárszervizes kolléga érkezik majd, aki össze-vissza fúrja majd a biztonsági ajtót egy kisebb vagyonért, amit senki nem fog majd tudni helyreállítani.

Tehát, ha bármi természetellenes dolgot tapasztalnak a Cisa zár működésével kapcsolatban, azonnal hívják zárszerviz szolgáltatásunkat, amely elérhető Budapesten és Pest megyében, hétköznap 8 és 20 óra között!

Cisa zárjavítás, ajtó igazítás, zárcsere

A zárjavítás fogalma kicsit elér attól, amit az emberek gondolnak. Sokan úgy gondolják, hogy a régi, 10-15 éves Cisa zárat lehet javítani…. Nos, nem lehet. Se alkatrészek, se semmi egyéb nincs hozzá az országban. Azonkívül fogyasztó társadalomban élünk, ma már nem javítgatunk, mindent eldobunk és cserélünk.

A zárjavítás csak akkor alkalmazható, ahol kisebb feladatokat kell megoldani a Cisa zárnál. Ilyen például a nyelvrögzítő csavar visszatekerése, a rudazatok beolajozása, a címke felszerelése, illetve a fogadó lyukak kitágítása, a turbózás.

Ha valakinek mégis erre van affinitása, az nyugodtan szedje szét a zárat, nézze meg, hogy milyen alkatrészre van szüksége, majd próbálja azt beszerezni. Ezután majd össze is kell rakni a zárat és visszaszerelni az ajtóba. Nem lesz egy egyszerű folyamat, ezt tudni kell.

Javasoljuk inkább a komplett zárcserét, amelynek megvannak a maga előnyei. Az első és legfontosabb, hogy egy hozzáértő kolléga fogja azt elvégezni, aki garanciát vállal a zárszerkezetre és a munkára. A másik az, hogy az elkövetkező 10 évben nem kell majd a zárral, ajtóval foglalkozni, az kiválóan fog működni és nem kell aggódni amiatt, hogy mikor nem fog kinyílni. A harmadik pedig, hogy nem maguknak kell elvégezni a zárcserét, akiknek nincs tapasztalatuk, vagy kellő tudásuk, és nem kell órákig, napokig kísérletezni, hogy mit és hogyan kell elvégezni, majd aggódni, hogy az megfelelően működik-e a folyamat végén.

Forduljon profi zárszerviz céghez, aki elvégzi Ön helyett a munkát, amire garanciát vállal, és biztos lehet benne, hogy az ajtó és a Cisa zár kiválóan fogja védeni otthonát az elkövetkezendő években!