Dierre zárcsere, zárkódolás

 

A Dierre zárcsere okait két részre bontanánk. Az egyik, amikor a tönkrement, meghibásodott, szétkopott szerkezetet cseréljük kompletten. A másik, amikor kulcselvesztés miatt csak a Dierre-Atra zárnak a tuskóját cseréljük.

Dierre zárszerkezet csere

A Dierre zárak főként lakóparkokban, társasházakban fordulnak elő, de akár egyéni lakásokban, házakban is találkozhatunk velük. Mi csak úgy hívjuk őket, hogy olasz, biztonsági gyors-ajtók, azért, mert ezeket Olaszországban egy nagy ajtógyártó cég készíti. Sablon alapján egy gép összehajtja a profilt, megalkotják az ajtókeretet, illetve ajtószerkezetet, majd beleteszik a zárszerzetet és hozzákötik az alsó- és felső mozgatóegységet. Ezután rárakják a megfelelő ajtóburkolatot, szakszerűen becsomagolják, és irány a megfelelő ország.

A benne lévő zárakat egyedi megrendelés alapján alakítják ki. Lehet tollas kulcsos vagy cilinderes, vagy ennek a kombinációja, jobbos- és balos kivitelben. A magyarországi épületekbe, társasházakba így kerül be a Dierre biztonsági ajtó.

Annyit azért megjegyeznénk, ha ezek az ajtók normálisan be lennének építve Magyarországon, akkor több mint valószínű, hogy a cégünk éhen halna. A legtöbb zárszerkezet hiba, ami felmerül a munkáink során, az a rosszul beépített, akadozó ajtó-hibának köszönhető. Persze vannak kivételek.

Ahhoz, hogy hozzáférjünk a Dierre biztonsági ajtózárhoz, először el kell távolítani a belső burkolatot, amit az ajtóperemen található csavarok tartanak, esetleg még egy kis ragasztó. A zár előtt találunk egy merevítő fémlemezt, amit négy csavar tart. Tulajdonképpen erre a felületre rögzül a kilincsnek a műanyag alátétlemeze, illetve a zárvédő címke alátétlemeze. Ezután lekötjük a felső-alsó mozgató rudat, amelyet vagy zéger-gyűrű vagy sasszeg rögzít.  Majd a zár négy sarkában lévő csavart kitekerjük, így ki tudjuk emelni a Dierre zárszerkezetet. Óvatos mozdulatokkal kell dolgozni, mert az éles lemez elvághatja a kezünket.

A zárcsere elvégzése után a szerelési munkafolyamat ugyanez, visszafele pörgetve. A teljes összerakáskor ellenőrizni kell, hogy a felső- és alsó rudazat akadály nélkül mozog-e az ajtókeretben.

Dierre zárkódolás

A Dierre zárkódolás során nem kell szétszedni a biztonsági ajtót, mert az olasz Dierre cég úgy módosította az új zárat a régihez képest, hogy a kényelmi funkciót helyezte előtérbe. A Dierre trezorzár belső szerkezete úgy van kialakítva, hogy a fix lamellákhoz kapcsolódó, kivehető kulcsgerendát, kulcstőkét, a kilincs alatt lévő szerelőnyíláson keresztül el tudjuk távolítani és egy másik kulcstőke beszerelésével, máris az új kulcs működteti a zárat.

Ez praktikus és gyors megoldás, mivel nem kell leszedni hozzá az ajtólapot. A Dierre kulcskészlet egy fekete vagy egy kék-fehér színű papírdobozban van, eredeti, gyári csomagolásban. A dobozban található három darab kulcs, egy karikára felfűzött kulcstőkével egyetemben. Ezeknek a Dierre kulcsoknak milliós nagyságrendű a variációs száma, így semmi az esélye, hogy a kulcs egy másik ajtót is nyisson.

Fontos megbizonyosodnunk még a Dierre zár kódolásánál, hogy maga a zárszerkezet nem akad-e, nem szorul-e. Szükséges tisztában lenni a zárszerkezet életkorával is, ugyanis egy 10-15 éves zárat alapból nem kódolunk át másik kulcsra, mert hiába cseréljük ki a kulcsot, amikor a zárszerkezetben lévő alkatrészek a régiek maradnak.

Cégünk ezt a helyszínen elmondja a megrendelőnek, de ha valaki ennek ellenére továbbra is ragaszkodik a Dierre zár átprogramozáshoz, akkor ebben az esetben semmilyen garanciát nem tudunk vállalni sem a munkára, sem a zárszerkezetre.

Dierre ajtónyitás, zárnyitás

Mielőtt rátérnénk a zár nyitására, egy pár sort szentelnénk magának a Dierre biztonsági zárnak is.

A Dierre trezorzárak gyakorlatilag ugyanolyan műszaki jellemzőkkel bírnak, mint konkurens, olasz testvérei, de a Dierre zárak mai generációjának már minden tagja programozható.

A zárkódolás, programozás annyit jelent, hogy például kulcselhagyás esetén, nem kell az egész ajtót szétbontani, hanem két csavar kicsavarása után, egy szimpla kulcstőke cserével, már az új kulcsgarnitúrával működtethető a zárszerkezet. A Dierre biztonsági zárak lamella variációja milliós nagyságrendű, ezért az azonosság lehetősége teljes mértékben kizárt. Mivel csúcskategóriába sorolható a zár biztonsági fokozata, kulcs hiányában ennek a zárnak a legbonyolultabb a nyitása.

A hosszú, tollas kulcs kényelmetlenségét a Dierre cég azzal ellensúlyozta, hogy létrehozta a bicskakulcs formátumot, amellyel nemcsak lerövidítette a kulcs hosszát, hanem a jellegzetes olasz dizájnt is bevetette ügyfelei megnyeréséért.

A Dierre cég mind tollas kulcsos, mind cilinderes változatban gyártja biztonsági trezorzárjait. Magyarországon elterjedtebb a tollas kulcsos változat. Amennyiben szakszerűen vannak beállítva és karbantartva, a Dierre zárak akár 10-15 évig is kiválóan működhetnek. Több budapesti lakóparkban is találkozhatunk Dierre biztonsági páncélajtókkal.

Dierre zárnyitás fúrással

Ha az ajtó kulcsra van zárva, és elveszett a kulcs, vagy már régi a zár és nem nyílik a kulcsával, esetleg teljesen tönkrement a zárszerkezet, úgy csak és kizárólag fúrással lehet azt kinyitni. Mivel a fúrás során roncsolódik a zár, így azt az ajtónyitási folyamat végén ki kell majd cserélni. Egy profi zárnyitás során az ajtó nem sérül, csak a zárszerkezet.

Érdemes rákérdezni a nyitást végző zárszerelő kollégánál arra, hogy fog-e roncsolódni az ajtó. Ha a válasz igen, akkor inkább hívjanak egy másik zárnyitással foglalkozó céget, mert egy biztonsági ajtó pótlása igen drága!

Dierre zárnyitást kell eszközölni akkor is, ha a zár elromlott vagy pedig beletört a kulcs. Mindenképpen érdemes ilyenkor Dierre zárnyitás terén tapasztalt szakemberhez fordulni, mert előfordulhat, hogy több kárt okoznak maguknak, mint hasznot. Egy Dierre biztonsági zárral felszerelt ajtó nyitása nem játék és nagyon könnyen megsérülhet akár az ajtó, akár az ajtó takaróléce, vagy maga a zárszerkezet is. Egy zárszerelő kolléga ezeket a hibákat ki tudja küszöbölni és a leghatékonyabb megoldás kiválasztásával tud az Ön segítségére lenni.

Sajnos ilyenkor is előfordulnak olyan esetek, mikor a zár például annyira szétesik, hogy vagy a tokon vagy az ajtólapon némi sérülés fog látszani, de ezt mi a helyszínen előre közöljük a tulajdonossal. Ezeket tipikusan felismerhetjük a logó kilincsről, mert ebben az esetben beesett a tokba a zár nyelve. Kis odafigyeléssel ez azonban megelőzhető.

Ha a szóban forgó nyitandó ajtó földszinten van, és megoldható valamilyen egyéb módon bejutni a lakásba, akkor meg tudjuk oldani az ajtó nyitását fúrás nélkül is, és elegendő lesz egy kulcstőke csere, ezáltal máris az új kulcsokkal működik majd a zár! Ezzel elég sokat lehet spórolni!

A zarszerelo.eu szakemberei a folyamatos képzésnek köszönhetően naprakész információval rendelkeznek minden Dierre típusú zárszerkezetről. Cégünk teljes körű, 12 hónapos garanciát vállal minden általunk beszerelt, illetve tőlünk vásárolt Dierre trezorzárra, zárszerkezetre.

Dierre ajtónyitás fúrás nélkül

Ajtónyitásról illetve zárnyitásról, amikor semmit nem kell fúrni, akkor beszélünk, ha valaki mögött például becsapódik a Dierre biztonsági trezorzárral ellátott ajtó, amin kívül gomb van, és kulcs nélkül nem tud visszajutni a lakásba. Ez nagyon gyakran előfordul. Például, amikor valaki kivitte a szemetet és a huzat becsapta mögötte az ajtót.

Ezek az esetek általában rutinmunkák a hozzáértő zárszakértők számára, mert ezeket a Dierre biztonsági trezorzárakat fúrás nélkül, egy egyszerű műanyag célszerszám vagy egy drót segítségével pár perc (másodperc) alatt ki tudják nyitni, az ajtó roncsolása nélkül. Vannak azonban kivételes esetek is. Az olyan ajtók esetében, amelyek nagyon szorulnak, ez a roncsolásmentes ajtónyitás hosszabb időt is igénybe vehet, de megoldjuk! Még senkit nem hagytunk ott a becsapódott ajtó előtt álldogálni. Bátran hívjon minket!

Dierre zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

A Dierre zárak zárszerelését mindig bízza szakemberre, mert ha házilag otthon nekiáll, vagy nem hozzáértő kezek közé jut a dolog, akkor könnyen nagyobb probléma is adódhat.

Budapesten erre szakosodott cég vagyunk, kimondottan Dierre zárak szerelésével, cseréjével, zárszerviz ellátásával, és igény esetén, korlátozott esetekbe, javításával foglalkozunk.

Azért beszélünk csak feltételes módban a zárjavításról, mert egy idősebb, sokat használt zárszerkezetet megjavítani úgy, hogy még jó pár évet kibírjon, ráadásul garancia-vállalásával, nem nagyon lehet elvégezni. Biztos, hogy vannak rá vállalkozó szakemberek, mint mindenre Magyarországon, akik kis haszonért bármit megcsinálnak, csak kérdés, hogy vállalják-e a garanciát, ha baj van. Tapasztalatunk szerint nem.

Ezek a zárszerelési, zárcsere feladatok természetesen magas összeget képviselnek, de ha belegondolunk, hogy egy 80 ezer forintért a következő 10 évben nem lesz a zárral probléma, akkor már nem is rossz befektetés. Mindig érdemes egy kicsit elgondolkodni, hogy a nagyobb összegű műszaki tárgyaink (számítógép, mobiltelefon, mosógép, TV, porszívó, stb.) vajon kibírnak-e 10 évet? Sok esetben bizony nem. Van, amelyik még ötöt sem, pedig ott van árban, mint a Dierre zárcsere. Akkor miért pont a napi szinten használt, szerencsétlen zárszerkezettől várunk örök életet?

Mint zárszerviz cég, komplett zárszerviz szolgáltatást nyújtunk a Dierre zárral és a biztonsági ajtóval kapcsolatban. Ez annyit jelent, hogy a kizáródástól kezdve, az ajtóbeállításon keresztül, a zárszerkezet cseréjéig, minden problémával lehet hozzánk fordulni.

Az elromlott, vagy régi Dierre zárak esetében javasoljuk a zárcsere szolgáltatásunkat, amelyet egy év teljes körű garanciával kínálunk ügyfeleinknek.

Ha csak biztonsági okokból, elhagyott, vagy másnál maradt kulcsok miatt lenne szükség a szolgáltatásunkra, akkor javasoljuk a kulcstőke cserét, azaz a zárkódolást.

Azért is érdemes minket választani, mert szakmailag a legrégebb óta foglalkozunk az olasz biztonsági zárakkal. Tudjuk azt már a kerület és utcanév alapján, hogy melyik lakóparkban, milyen zárról van szó. E-mailben csatolt fotó alapján meg tudjuk állapítani, hogy milyen zár van az ajtajában. A szakmai tudáson felül raktárkészlettel rendelkezünk a biztonsági zárakból és a kulcskészletekből, így éjjel-nappal, hétvégén tudjuk ügyfeleinknek kínálni a zárcsere, zárszerelés szolgáltatást. Ezáltal nem kell napokat, heteket várni, hogy megoldódjon a probléma.

Még ami különbségként említendő más zárszerviz cégek és közöttünk, hogy a nagyobb cégek ún. „mondvacsinált” szerelőket alkalmaznak egy-két hónapig, akit úgy meghajtanak, hogy két hónap után otthagyja a céget, vagy úgy gondolja, hogy már ő is képzett szakember és önállósítja magát. Ezeket a szerelőknek alkalmazott egyéneket a főnökség már pár nap után kiküldi egy biztonsági ajtónyitáshoz vagy szereléshez, zárcseréhez, a szerencsétlen meg azt sem tudja, hogy ezt a zárat eszik-e vagy isszák. Nos, nálunk ilyen nincs.

Ha esetleg nálunk új kolléga kezd el dolgozni, akkor hetekig, hónapokig „vezetgetjük, tanítgatjuk”, de egyedül nem engedjük oda egy 200 ezer forintos biztonsági ajtóhoz, hanem szervizvezetőnkkel együtt megy ki a helyszínre, ahol megtanulja tőle, hogy mit és hogyan kell szakszerűen csinálni a Dierre biztonsági zárak terén.

Dierre kulcsmásolás

A Kulcskirály egyik legfontosabb szolgáltatása a kulcsmásolás, mind a lakosság, mind cégek, közületek részére. A zárszaküzlet a termék kínálatával is próbál ügyfelei kedvébe járni, igyekszik minél szélesebb körű termékpalettát fenntartani és a piacon a legjobb árat garantálni.

A Kulcskirály raktárkészlete a kulcsmásolás vonatkozásában, elég nagy mennyiségű nyerskulcsból áll. Ezért nem okoz számukra egyáltalán problémát, ha bármelyik kulcstípusból 10, 50 vagy 100 darabot kell is lemásolni.

A kulcsmásoló gépparkjuk folyamatosan karban van tartva, illetve frissítve van, mindig újabb és modernebb gépekre van cserélve. Mindezzel is biztosítva az ügyfelek, vásárlók számára a pontos, precíz és olcsó kulcsmásolást. Nemcsak a géppark van frissítve, hanem a kollégák is folyamatos képzést kapnak.

Jöjjön be az üzletbe, ahol barátságos kollégák és mérsékelt árak várják! Budapest szívében jól megközelíthető helyen, mind BKV-val, mind autóval, jó parkolási lehetőséggel.

A Kulcskirály alapvető hozzáállása a kulcsmásoláshoz, hogy csakis olyan helyen érdemes és szabad kulcsot másoltatni, ahol erre szakosodott üzlet van. Illetőleg, nem egy zárszerviz cég másol otthon, egy kis irodában, gyenge, pontatlan gépekkel kulcsokat, amelyek még tönkre is vágják a zárszaküzletben vásárolt Dierre biztonsági zárakat. Így lett-is kulcs, meg nem lett-is.

A pontos Dierre kulcsmásolás tapasztalatokban gazdag kulcsmásoló szakembert követel, aki minimum 10-15 éve ebből él. Egy Dierre tollas kulcs másolásánál nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy fordítva helyezik be a kulcsot a satuba, tehát a letapogató egyik fele balos, a másik fele pedig jobbos. A kulcsot ezek után ki is lehet dobni, mert a rossz oldal került vágásra.

A Dierre tollas kulcsok másolása történhet rövid- illetve hosszú kivitelben. Sok cég csak hosszút vesz, hogy azzal áthidalja mindkét megoldást, hogy ne kelljen rövid kulcsokból is készleteznie. Őket nem érdekli az, hogy az ügyfél egy 2,5 cm-rel hosszabb kulcsokkal küszködik feleslegesen.

Nagyon sok Dierre kulcs érkezik be a Kulcskirályba, mondván, hogy tegnap másoltatták az egyik zuglói zárszerviz cégnél, és ma nem nyílik az ajtózár. Egy rossz, kopott kulcsról történt ilyenkor a másolás, ami elég nagy hiba, mert kopott kulcsról csakis pontatlan másolat készülhet! Egy agyonkoptatott, lekerekített élű Dierre tollas kulcsnál nagyon kevés az esély arra, hogy a másolat működtetni fogja a zárat, mert mínuszos lesz a másolat, ami azzal jár, hogy nem emeli fel a lamellát, így a kulcs átfordul a zárban és beleszorul.

A Dierre bicskakulcsok másolásánál csak úgy lehet a másolást elkészíteni, hogy a műanyag házból ki kell csavarozni a szárat és úgy kell befogni a kétállású satu egyikébe. Ha a másolás nem így történik, hanem a műanyag házzal együtt, akkor itt is pontatlan lesz a másolt kulcs.

A Kulcskirályban a Dierre kulcsokra egy C betű kerül beütésre, mert sok ügyfél visszahoz olyan kulcsokat az üzletbe, amit valamelyik magát kulcsmásoló cégnek mondó cég rontott el, és itt próbálják a garanciát érvényesíteni. Ezt a beleütött C betűvel lehet kiküszöbölni, ilyen kulcsokat pedig nem igazán hoznak vissza.

Pontos, precíz, hosszú és rövid kivitelű Dierre kulcsokat, Dierre bicskakulcsokat csakis a Kulcskirályban másoltasson! A kulcsmásolás itt garanciális és pontos!

 

Kulcsmásolás felsőfokon – KULCSKIRÁLY

Télen – nyáron: Bajcsy 63.!

Telefon: 06-1-312-2064 vagy 06-70-322-7328