Iseo zárcsere

Az Iseo gyár biztonsági trezorzár családja annyira szerteágazó, mint egyik más olasz zárgyártóé sem, kivéve talán a Potentet.

Ezeknek a záraknak a kulcsai egy picit hosszabbak a normál méretnél, de ezáltal az Iseo kiküszöbölte, hogy rövid- és hosszú tollas kulcsokat is kelljen gyártania. Így lett egy bizonyos hosszúságú kulcs, amely kiválóan alkalmazható mind a vastagabb, mind a vékonyabb ajtókba is.

Az Iseo zárszerkezetek kivitelei, típusai

Az Iseo zár működése nagyon finom, precíz, alkatrészei szépen kidolgozottak. Már nem a lamellákra van a rugó préselve, hanem a lamellák sarkainál úgynevezett hengeres, spirál rugók feszítik, támasztják, kísérik a lamella mozgását. Maga a zár fúrásvédelemmel van ellátva. Kulcsvariáns számuk a legmagasabb az összes zár közül. Három darab gyári kulcs tartozik a zárszerkezethez, valamint három darab műanyag sapka a kulcsok fejére. Mindegyik kulcsba bele van gravírozva az FIAM/Iseo felirat az egyik, illetve a MADE IN ITALY a másik oldalon..

A zárszerkezet kulcsnyílása a legegyedibb az összes zár között, a kétvágásos, behelyező nyílásával, ami azért jó, mert így két helyen támasztja meg a kulcsot működés közben, egyrészt a zárdoboznál, valamint a zárat díszítő zárcímkénél. Az Iseo zárszerkezet nem készül külön jobbos és balos kivitelben, mert egy mozdulattal átfordítható a zár nyelve. Mérettípusai általában 85 x 63 mm, 85 x 73 mm és 85 x 89 mm. Három- illetve négy rudas verzióban gyártják. Az Iseo biztonsági zár mindegyik típusa három irányba zár. Tollas- és cilinderbetétes kivitelben gyártja az olasz Iseo cég.

Iseo biztonsági zárcsere, zárszerviz Budapest területén

Az Iseo zárcsere egyszerű, mivel több rögzítési pontja is van. Akár a homlokból két darab csavarral, akár szemből négy darab fenékcsavarral, vagy a zárdoboz sarkaiban lévő szerelőnyílásokba pattintott menetes bolhán keresztül rögzíthető maga a zárszerkezet.

Ebben az esetben a régi zárból ki kell szerelni a pattintó bolhákat és az új zárszerkezetbe áthelyezni őket. Vigyázni kell a szétszedésnél, hogy minden alkatrész visszakerüljön a helyére.

Az Iseo trezorzáraknak a magyarországi jelenléte, a többi trezorzárhoz képest még fiatal. Cégünk kb. négy éve kezdte meg kapcsolatát az Iseo gyárral, így az óta található a hazánkban lévő biztonsági ajtókban Iseo trezorzár. Ezek mind zárcsere folyamán kerültek az ajtókba, azaz valamilyen Magyarországon már jelen lévő olasz biztonsági zárszerkezetet váltottak ki. Mivel még fiatalok ezek az Iseo zárak, a kimondottan Iseo zárszerkezet csere a zár meghibásodása miatt nem jellemző.

Kulcselhagyás miatt, új ingatlanba történő költözés miatt, biztonsági okokból természetesen szokták igényelni a komplett zárcserét ügyfeleink, amelynek kivitelezésében természetesen készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Házi karbantartásra az Iseo biztonsági zárak esetében nincs szükség. Gyárilag el van látva kenőanyaggal a zár belseje, amely egyéb síkosítást már nem igényel.

A zárcsere befejeztével a zárszerelő szakember feladata a zárszerkezet megfelelő működésének alapos ellenőrzése, amelynek ezt követően hosszú évekig tökéletesen kell működnie.

Amennyiben bárki is egy kis akadást, szorulást észlel a zár működésekor, érdemes Iseo zárszerelő céghez fordulnia, a nagyobb bajok elkerülésének érdekében.

Az Iseo biztonsági trezorzárak fix lamellás szerkezetek, így ezek nem kódolhatók, és külön lamella-csere sem végezhető el. Bárminemű probléma esetén a zárszerkezet komplett cseréjét kell elvégezni.

Iseo zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

A magyarországi piacon Iseo biztonsági zárszerkezetből körülbelül 5-6 különböző méretű trezorzárat tudunk felsorakoztatni.

Van, amelyiknek a csapdanyelve felül van, és van, amelyiknek alul. Vannak négy rudazattal és csapdanyelvvel rendelkező szerkezetek, vannak három rúddal és csapdanyelvvel ellátottak.

Cégünk minden megrendelt zárszerelési munkánál, már a telefonos beszélgetésben tájékoztatja ügyfeleit a felmerülő költségekről. Ezt az ügyfelek is nagymértékben értékelik, mert nem akkor éri őket az esetleges meglepetés, amikor a munkát már elvégeztük. Inkább kicsit több időt töltünk el azzal, hogy kikérdezzük az ügyfelet a probléma mibenlétéről, hogy pontosan miről van szó, milyen ajtóról, milyen zárról és milyen zárszerelési lehetőségek jöhetnek szóba a probléma megoldására. Ez pedig ennyibe és ennyibe kerül.

Amennyiben az ügyfélnek fogalma sincs, mit mondjon, vagy nem tud pontos választ adni a kérdésre, úgy cégünknél egyedülállóan, a fotó alapján be tudjuk azonosítani Önnek a zárat. Csak küldjön egy fotót az ajtó éléből, onnan ahonnan a zár tüskéi kijönnek, és számunkra ez elég is.

Mindez köszönhető a hatalmas tapasztalatunknak, és annak, hogy a trezorzárakra szakosodtunk. Valamennyi Magyarországon fellelhető trezorzárat kívülről, belülről ismerünk, már a kulcs alapján (felirat nélkül) is képesek vagyunk beazonosítani a zárat!

Iseo zárszereléssel kapcsolatban csak hozzánk forduljon! Nálunk bármilyen fajta Iseo zár raktárkészleten van, így az igényelt zárszerelést bármikor el tudjuk Önnek végezni!

Iseo teljeskörű zárszerviz helyszíni kiszállással

Amikor nem megfelelően működik az Iseo zárszerkezet, akkor van szükség zárszervizre. Ezt onnan lehet felismerni, hogy a zár elkezd akadozni, már nem visz simán és szépen mind a négy fordulatot. Tehát nem tökéletes már a működése.

A jó hír az, hogy nem feltétlenül van szükség zárcserére, főleg nem egy 2-3 éves Iseo zárszerkezet esetén. Elképzelhető, hogy annak idején a zárszervizes kolléga nem jól szerelte be ezt a zárat, vagy nem ellenőrizte le kellőképpen a működését, és ezért az akadozás. Ilyenkor elég egy kis ellendarab igazítás, esetleg ajtóbeállítás, a három irányba történő záródás ellenőrzése, így egy kis karbantartással rendbe tehető a probléma.

Cégünk a zárszerviz szolgáltatás során, a helyszínen azonnal elhárítja a problémát. Ennek felismerése és átlátása köszönhető a többéves trezorzár-szerviz tapasztalatunknak, valamint az Iseo zárszerkezetek működési ismeretének.

Ha módjukban áll, akkor érdemes mindig hangsúly fektetni a megelőzésre, amivel megelőzhető a későbbiekben elkerülhetetlen zárnyitás és zárcsere.

Iseo zárjavítás, ajtóigazítás, ajtóbeállítás szakemberrel

Az Iseo zárszerkezeteket általában még nem kell javítani, mert még csak pár éve vannak jelen az országban. Ha mégis akadási vagy lamella-, rugótörési probléma merülne fel, azt teljes szerkezet-cserével tudjuk orvosolni, vagy pedig a partnerünknél, a Kulcskirály zárszaküzletben lehet kisebb javításokat elvégeztetni a záron.

Ehhez a művelethez mi nem kellünk. Ki kell szerelni a zárat az ajtóból, bevinni azt az üzletbe, ahol a szakemberek megvizsgálják, hogy meg lehet-e javítani, vagy tényleg zárcsere szükséges.

Az Iseo zárak javítását csak akkor lehet elvégezni, ha a szakember azt javasolja, és garantálni tudja, hogy a javítást el tudja végezni. Ez azért fontos, mert ha a javítás során valami probléma lép fel, akkor előfordulhat, hogy az ajtó nem fog kinyílni.

De mint már említettük, ez az Iseo zárak esetében még nem igazán fordult elő, mert minden szerkezet, ami az ajtókban van, az fiatal.

iseo-zarszerviz-zarszereles

Iseo ajtónyitás, zárnyitás

Az Iseo ajtónyitást, zárnyitást kizárólag hozzáértő szakemberrel végeztesse el, mert csakis egy szakember tudja megállapítani, hogy miért is nem nyílik az ajtó.

Egy kisebb hibából, a tudatlanságból és a tapasztalatlanságból kifolyólag, óriási hiba is keletkezhet.

A legtöbb előforduló eset az Iseo zár gombos kivitele miatt adódik. Az emberek benne hagyják a zárban a kulcsot és maguk mögött behúzzák az ajtót. Ilyenkor nem kell pánikolni, mert roncsolásmentesen lehet nyitni az ajtót, zárat.

A másik legsűrűbben előforduló eset a trezorzáraknál, amikor a zár már nagyon nehezen működött és egy pillanatban átfordult a kulcs. Ilyenkor se ki, se be és az ajtó zárva van. Ebben az esetben sem kell szétroncsolni az ajtót, megvan hozzá a megfelelő szaktudás és célszerszám. Pár perc alatt ki tudjuk nyitni az ajtót.

A harmadik, már ritkábban előforduló eset, amikor az ajtó zárva van, és tartalék pótkulcs hiányában az ajtózárat meg kell fúrni. Ez egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe. Ezután a művelet után feltétlen zárat kell cserélni, hacsak nem akarják, hogy nyitva legyen az ajtó.

Vannak még olyan zárnyitási esetek, mint mikor valaki benne hagyta belülről a kulcsot és rosszul lett, esetleg nyaralni ment a család és csőtörés lett a lakásában, vagy bármilyen olyan eset, amikor nincs meg az ajtóhoz a kulcs és muszáj lenne az kinyitni.

A felsorolt esetek mindegyikénél csak roncsolásos eljárással tudjuk kinyitni az ajtót és a zárcsere szükségessége elengedhetetlen.

Bármilyen ajtónyitási, zárnyitási probléma merül fel, az Iseo zárszervizre mindig számíthat, velünk mindig számolhat!

Ha nem akar a zárnyitás áldozatává válni, időben ellenőriztesse Iseo zárját zárszerviz cégünkkel, mivel ha időben észrevesszük a bajt, akkor a zár meghibásodásának a lehetősége is csökken! Egy egyszerű és gyors ellenőrzéssel, esetleges karbantartással, évekkel lehet megnövelni az Iseo zár élettartamát.

Ne várja meg, hogy ajtónyitásra, zárnyitásra legyen szüksége! Ne kelljen arra hazamenni, hogy nem működik a zár, nem nyílik az ajtó. Így is mindenkinek van elég baja, gondja az életében, az este inkább legyen szép, nyugodt és nem utolsósorban biztonságos!

Szakszerű Iseo többpontos ajtózár-csere, zárszerelés és teljes körű Iseo zárszerviz Budapesten, ingyenes helyszíni kiszállással!

Hívjon! Hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között!

06-70-770-2942