Potent zárcsere, zárkódolás

 

Potent zárak kivitelei, típusai a bejárati ajtókban

Amikor a Potent zárak szereléséről, cseréjéről beszélünk, akkor igazából egy felső másodzárra gondolunk. Erről a zárról azt kell tudni, hogy az ajtóra utólag rászerelhető, biztonsági másodzárként funkcionál. Szinte minden ajtóra felszerelhető, összefogó hevederzárként még kétszárnyú ajtókra is installálható.

Ajtóvastagságtól függően, 53, 63, illetve 73 mm a kinyúló cilinder zárrésze, úgyhogy nem mindegy, hogy a Potent zár cserénél melyiket szereljük fel. Ezt a másodzárat alkalmazni lehet a régi, tekerőgombos Elzett vagy Lob zárak helyére is, amelyek igazi biztonságot nem nyújtanak, maximum a biztonság érzetét az embereknek. Valójában ezek a régi tekerőgombos zárak csak arra jók, hogy ne kelljen a kulcsot használni, hanem egy ráfordítással reteszelhető az ajtó, így nem nyithat be senki a lakásba. Ajtóbefeszítés ellen azonban nem érnek semmit.

A Potent biztonsági másodzárakból az elmúlt években pár ezer darab fel lett szerelve Magyarországon, általunk, és más cégek által. Mindenki más módszerrel szereli fel ezt a zárat, valaki kapupánt csavarral, valaki önmetsző csavarral rögzíti, tömör fa ajtóknál pedig a saját, gyártó által biztosított csavarokkal szokták felszerelni. Ennek a felszerelése szakmai tudást igényel.

Mivel cégünk a Potent rászegző zárnak a hivatalos forgalmazója, ezért nálunk mindegyik típusszámú rászegző zár megtalálható. A TN5, TN6 és TN7 verzió szintén, valamint igény esetén, a belső tekerőgombos variáció is.

A Potent biztonsági rászegző zár nagyon megbízható zárszerkezet. Tömör acélhasáb jön ki a zártestből, amely 6 fordulatos zárást biztosít. A zár maga Torinóban készül. A zár a manipulációs finomnyitásnak abszolút ellenáll, lamellái elhelyezkedése miatt ez a zárnyitási technika eleve kizárt.

Potent zárkódolás, zárprogramozás új kulcsokra, aznapi zárcsere

Az olasz Potent cég által gyártott biztonsági trezorzárak közül, a VARIO 7000 és VARIO 8000 elnevezésű trezorzárak a kódolhatók. A két zár között annyi a különbség, hogy kódolást elősegítő pici csavar, az előbbi változatban az előlapon található, míg a másik verziónál ugyanez a tekerőgombocska magán a zárdoboznak az elülső oldalán van elhelyezve.

Sokan azt hiszik, hogy ez a csavar arra szolgál, hogy ha elfordítják, akkor jobban fog működni a zár, ami nem igaz, mert nem erre szolgál. Ne forgassanak olyan csavarokat, amelyekről nem tudják, hogy mire való! Ha ezt a csavart mégis elfordítják, akkor nemhogy jobban nem fog működni, hanem egyáltalán nem fog működni a biztonsági zár. Úgyhogy ne piszkálják ezt a csavart!

A Potent trezorzár csak abban az esetben kódolható át, ha az könnyedén és jól működik, nem akadozik, nem szorul. Ha akadozó, nehézkesen működő zárat kódolunk át, nem biztos, hogy az új kulcskészlet jól fogja azt működtetni. Sőt. Előfordulhat, hogy az szorulások miatt az új kulcskészlet egyáltalán nem fogja működtetni a zárat.

Ilyenkor érdemes utánajárni, hogy mi miatt akadozhat a zárszerkezet. Forduljanak hozzánk ilyen jellegű probléma esetén, mert a szakember átlátja, hogy mi miatt nem működik a tökéletesen a szerkezet. A problémát el tudja hárítani, ezután már megtörténhet a kódolás. Ennek hiányában, a kódolt kulcsokkal vagy fog működni a zár, vagy nem. A legtöbb esetben cégünk csak akkor vállalja el a zárkódolást, ha a szerkezet megfelelően működik.

A kódolást kizárólag függőleges helyzetben szabad elvégezni, ami azt jelenti, hogy a zárdoboz az alsó élére legyen állítva, mintha az ajtóban lenne, mert elvileg ott is van.

Érdemes inkább lassabban haladni a kódolással, mert ha elkódoljuk a zárat, akkor sem a régi, sem az új kulcsok nem fogják már működtetni. Ebben az esetben szét kell bontani az ajtót, ki kell venni a zárszerkezetet, szét kell szedni azt és a szétcsúszott lamellákat újra be kell állítani.

A Potent biztonsági trezorzárak kódolása elég egyszerű. Nyissuk ki az ajtónkat és a zárnyelvet a kulcs negyed fordulatos elforgatásával zárjuk rá. Tartsuk ott. Az előlapon, vagy a kulcsnyílás alatt található pici, kódoló csavart az óramutató járásával ellenkező irányban fordítsuk el 90 fokkal, majd fordítsuk vissza a zárnyelvet nyitott állapotba és húzzuk ki a kulcsot. Ezután helyezzük be az új kulcsot a kulcsnyílásba, az új kulccsal újra zárjuk vissza a zár nyelvét, ugyanúgy, ahogy az előbb csináltuk. Tartsuk ott. A pici csavart az óramutató járásával megegyező irányban engedjük vissza 90 fokkal, majd az új kulccsal a zár nyelvét is engedjük vissza a helyére. Ezzel át is programoztuk a zárat az új kulcskészletre.

Potent zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

 

Potent zárszerelés, zárcsere Budapesten, hozzáértő szakemberrel

Cégünk a Potent zárak szerelésekor, elsősorban egy ún. pumpás rendszerű, biztonsági zárat telepít, egyszárnyú-, vagy kétszárnyú ajtókra.

Ezeket a pumpás biztonsági másodzárakat, rászegző zárakat olyan ajtókra szereljük fel főképpen, amelyekre nem lehet hevederzárat felszerelni, vagy azokra, amelyek tulajdonosai nem szeretnének hevederzárat látni az ajtón, ám a biztonságra törekednek, azt igénylik. A hevederzárakkal ellentétben ezeket a pumpás zárakat szinte minden ajtóra fel lehet szerelni. Fő feladatuk a befeszítés elleni védelem. Masszív, egybefüggő acélnyelvükkel legalább annyira képesek az ajtót védeni a befeszítés ellen, mint egy hevederzár.

Olaszországban és Nyugat-Európában ezek a pumpás zárak nagy népszerűségnek örvendnek, nálunk még újdonságnak számítanak. Senkit se tévesszen meg a méretük, mivel a szerkezetük annyira erős, strapabíró, hogy hiába tesznek oda egy pajszert az ajtóhoz, ez a Potent pumpás zár tartani fogja az ajtót, mégpedig pont ott, hol a legnagyobb támadásnak van az kitéve, a nyílópontnál.

A Potent pumpás zárakat teljességgel lehetetlen kifésülni, a zárat csak rongálással lehet nyitni, ami pedig zajjal jár.

Cégünk ezeket a Potent pumpás biztonsági zárakat Budapesten és Pest megyében szereli fel az ügyfelek ajtajára, változatlanul egy év, teljes körű garancia biztosítása mellett.

Potent bejárati ajtózár-szerviz, zárszerelés, garanciával

Teljes körű zárszerviz szolgáltatást biztosítunk, minden Potent zárral kapcsolatban.

Mivel a Magyarországon forgalomban lévő összes Potent zárat cégünk importálta, így rendeltetésünknek tekintjük a komplett zárszerviz ellátást. Igaz, alkatrészek ma már ezekhez a zárakhoz ritkán vannak, nem is igazán lenne értelmük, mert bárminemű meghibásodás után, egyből csere-zárat alkalmazunk.

Nem találkoztunk még meghibásodott Potent zárakkal, rászegző biztonsági zárakkal, sem pedig trezorzárakkal. Ám amennyiben mégis valakinek ilyen lenne, bátran forduljon hozzánk, a zárszerviz szolgáltatást még aznap elvégezzük.

Legyen szó Potent zárcseréről, zárszerelésről, zárnyitásról, ajtónyitásról, mi készen állunk! Az összes Magyarországon forgalomban lévő Potent zár nálunk raktárkészleten van, így mi készenlétben állunk! Hétköznapokon, 8 és 20 óra között tudják Potent zárszerviz szolgáltatásainkat igénybe venni.

Árainkat képesek vagyunk alacsonyan tartani, mert a zárak közvetlenül az olaszországi gyárból érkeznek hozzánk, közöttünk nem áll egyéb forgalmazó. Érdemes a zárszerviz szolgáltatást közvetlenül tőlünk megrendelni! Ha másik zárszerviz cégtől rendel Potent zárszervizt, úgy számolnia kell extra költséggel, mert ha tőlünk, ő megveszi a zárat, akkor neki azon keresnie kell.

Potent zárjavítás zárcserével, Budapesten ingyenes kiszállással

Potent zárjavítás nem létezik. Ez a szóösszetétel a Google keresőmotornak íródott, hogy ha bárki ezt üti be, akkor is ránk találjon.

Igazából, javítás az létezik, de inkább szerelésnek nevezzük. Ez alatt annyit kell érteni, hogy lehet, hogy az ajtó nem jól záródik, esetleg a Potent zár rúdja, rúdjai nem találják meg simán az útjukat a tokba. Ilyenkor egy kis ajtóigazítást, turbózást, zár karbantartást végzünk, ami alatt „megjavítjuk” azt, ami elromlott, és így meg is van oldva a probléma.

A zárjavítás a szakma szerint egyenlő a zárcserével, de inkább a zárszervizzel, mivel az egy nagyon szerteágazó fogalom. A lényeg, hogy bármilyen fellépő Potent zárprobléma vagy ajtóprobléma esetén, forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz, ahol kollégáink megállapítják a probléma mibenlétét, kikérdezik az ügyfelet a „tünetekről”, előre közlik az árat, és mindezek után már robogunk is megrendelőinkhez, mind Budapesten, mind Pest megyében!

Potent ajtónyitás, zárnyitás

Potent becsapódott ajtónyitás roncsolásmentesen

Mivel nem vagyunk egyforma emberek és nem egyformán gondolkodunk, nem tudhatjuk, hogy kinek, melyik szó mit jelent, a szakmai kifejezésekben, ezért egy kicsit írunk a Potent ajtó- és zárnyitásról.

A Potent ajtónyitás nagyon sok okból kifolyólag megrendelhető. Egy a lényeg: mindig olyan céget válasszon, aki korrekt módon előre elmondja a vállalt feltételeket, és nem kell utána egy másik ajtót vásárolnia. Az esetek többségét adja a behúzott ajtó, ami a tipikus kizárásos eset. Ez az, amikor nem figyelnek oda, és bevágódik az ajtó az ember mögött. Ezt hívjuk becsapódott ajtónyitásnak.

Ilyenkor a megfelelő célszerszámmal, illetve viszonylag megfelelő ajtóhézaggal, roncsolásmentesen el tudjuk végezni az ajtónyitást. Ezt hívjuk úgy, hogy becsapódott ajtónyitás.

Cégünket hétköznapokon reggel 8 és este 20 óra között hívhatja ez ügyben! Szívesen segítünk! Ennek a költsége általában Budapesten bruttó 16.000 Ft.

Potent zárnyitás kulcselvesztés vagy zár-probléma miatt

A Potent zárnyitás egy széles skálán mozgó feladat. Néhány esetet felsorolnánk az elmúlt 10 év munkáiból, amikor Potent zárnyitáshoz hívták cégünket.

Csőtörés miatti zárnyitás, ajtónyitás, amikor a tulajdonos elment nyaralni és senkinél nem hagyott tartalék kulcsot. Ebben az esetben a zár kerül megfúrásra, majd egy másik zár kerül az ajtóba behelyezésre.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyenkor keletkezett viták, problémák elkerülése végett, a megrendelővel mindig letisztázzuk a feltételeket és a számlán részletesen feltüntetjük a költségeket. A tulajdonosnak biztos, hogy nem fog tetszeni valami az elvégzett munkából, vagy az új kulcsokból.

A következő probléma, amit a zárnyitásnál megemlítenénk, az egy kicsit kellemetlenebb, mert ez adódhat pl. betegségből, rosszullétből, halálból, öngyilkosságból, tönkrement zárból, gyermek vagy állat bent-ragadásából. Ezek nagyon sürgős problémamegoldást követelő esetek, mert amíg nem nyitottuk ki az ajtót, addig nem tudhatjuk, hogy emberi vagy állati élet forog-e veszélyben. Ilyenkor a megrendelő kapkod és bepánikol, és azonnal várja a megoldást. Volt már rá példa, hogy mire kiértünk, a tűzoltók már feszítővassal feszítették az ajtót. Persze ez is érthető.

A felsorolt eseteknél azonnali kell a helyszínre rohanni és minél hamarabb, bármilyen módszerrel is kinyitni a Potent-záras ajtót, hogy tudomást szerezzünk a bent lévő baj, ember vagy állat állapotáról.

Válassza cégünket a profi zárnyitás végzésére! Szükség esetén a zárcserét is tudjuk biztosítani a helyszínen, így egy füst alatt megoldódik a problémája!

Hívja zárszerviz szolgáltatónkat munkanapokon, 8 és 20 óra között, ahol hozzáértő szakemberek cserélik a Potent zárakat, garanciával, számlával, nagy tapasztalattal!

06-70-770-2942