Securemme zárcsere, lamella-köteg csere

 

Securemme komplett zárcsere

Az olasz Securemme biztonsági záraknak, leginkább a több ponton záródó változata van a magyarországi biztonsági ajtókba beszerelve. A több ponton történő záródás azt jelenti, hogy három irányba tol ki hosszabbítható nyúlványokat a zárszerkezet.

A Securemme zárcsere véghezviteléhez mindenképpen le kell szedni, vagy vissza kell hajtani az ajtó belső borítását, hogy magához a cserére szoruló zárszerkezethez hozzá tudjunk férni. Ezután le kell kötni a fel- és lemenő rudazatokat és a Securemme trezorzárat kiemelni, majd a helyére behelyezni az új Securemme zárszerkezetet. A zárcsere elvégzése után érdemes kipróbálni a zárszerkezet működését, hogy mind a négy állást kényelmesen hajtja-e.

Egy-két magyarországi ajtógyártó cég elölről, azaz az ajtó éléből szereli be a Securemme zárakat a biztonsági ajtókba, miáltal nem kell az ajtót szétbontani, csupán kihúzni a zárszerkezetet. Ami még problémát okozhat ilyenkor, hogy a felső- és alsó rúd valamilyen rögzítési megoldással van kialakítva. Jobb esetben egy adapter átszerelésével megoldható a rudak ki- és beakasztásának problémája, rosszabb esetben hegeszteni kell, faragni kell, problémás a dolog.

A zárcsere legvégén arra sem árt egy kis időt ráfordítani, hogy utánanézzünk, hogy az ajtóban lévő szigetelés (hungarocell, nikecell, üveggyapot) nem mozdult-e el, nincs-e útjában valamilyen forgó alkatrésznek.

Securemme zár lamella-köteg csere

A lamella-köteg csere megkönnyíti a zárcsere műveletét. Ám tudni kell, hogy nem mindegyik Securemme zárszerkezetben oldható ez meg. A régi gyártású Securemme zárak ugyanis fix lamellásak.

Azoknál a Securemme biztonsági trezorzáraknál, ahol ez elvégezhető, nem szükséges az ajtót szétbontani, hanem az ajtólapon belülről - a zárat- és az ajtót díszítő címke eltávolítása után-, az ott található szerelőnyíláson keresztül, 3 db ötös csavar kitekerésével a biztonsági zárszerkezet közepéből kiszedhető a lamella-köteg. Így az újonnan vásárolt Securemme garnitúra a nyíláson át visszahelyezhető a zárszerkezetbe és innentől kezdve az új kulcsok működtetik a biztonsági zárat.

Persze nem mindig ilyen egyszerű a fenti művelet, mert elég sokszor előfordul az, hogy annyira kis nyílást vágnak az ajtóba, hogy a lamella sor nem fér ki a nyíláson. Ilyenkor sajnos az ajtó egyik oldalát meg kell bontani és annyira kihajtani az ajtólapot, hogy egy csavarhúzóval fel tudjuk lazítani a Securemme zárszerkezet közepén lévő lamella-köteg csavarjait.

Ezek a lamella-kötegek fekvő kivitelűek, valamint jobbos- és balos nyitásnak megfelelően, védett- valamint nyitott profilban.

Azért itt is megjegyeznénk, hogy egy régi, öreg, sokat használt zárban nem javasolt a lamella-köteg cseréje, mert bár lehet, hogy új lesz a kulcskészletünk, viszont ha a zárdobozban egy elfáradt rugó elpattan, vagy valamilyen alkatrész beszorul, akkor nem biztos, hogy nyílni fog az ajtó.

Mind a Securemme kulcskészlet, mind a lamella-kötegek lefóliázott vagy kartondobozban leszegecselt gyári, bontatlan csomagolásban szerezhetőek be, ezzel is a vevő biztonságát helyezve előtérbe.

Akár teljes Securemme zárszerkezet cseréről beszélünk, akár lamella cseréről, ne álljon neki házilag senki, mert habár egyszerűnek tűnik, de inkább bonyolult és problémás. Forduljon szakemberhez, tájékozódjon az árakról! Forduljon hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére.

 

Securemme zárszerelés

 

Securemme zárszerelésről van szó, amikor egy Securemme olasz biztonsági trezorzárat beszerelünk egy ajtóba. Illetve, először a meglévő, és valamilyen oknál fogva elromlott zárat kiszereljük, majd helyére egy újat helyezünk be. Ez gyakorlatilag egyenlő a zárcserével. Mégis nagyon sokan szerelésnek nevezik.

Szintén zárszerelést végzünk az ajtón akkor, amikor az ügyfél azt gondolja, hogy valami nagyon nagy baj van, mert bár kívülről hibátlanul működik a zár, de belülről nehezen fordítható el a kulcs. Ilyenkor többnyire az a probléma, hogy kulcscímke, ami a zárat díszíti és egyben a kulcs szárát is megvezeti, kb. 1-2 mm-t elcsúszott, ezért szorul a kulcs az elfordításkor. Ilyenkor elég a címkét arrébb tenni vagy egy picit megreszelni.

Securemme teljes körű zárszerviz

A zárszerviz szolgáltatás során sok olyan problémába is bele szoktunk ütközni, amelyek nem közvetlenül és feltétlen zárproblémák. Ez az a témakör, amelyre mindent rá lehet húzni. Említenénk néhány olyan példát, amelyekkel a leggyakrabban találkozunk az ügyfeleink részéről, és ami nem a szokásos, ajtónyitás vagy zárcsere.

Sokszor hívnak minket azzal a problémával a Securemme trezorzárak kapcsán, amikor a zárdobozból kicsusszanó rudak nem találják az utat az ajtókeretbe. Ilyenkor az ún. turbózást szoktuk alkalmazni, amely művelet során egy gyorsfordulatú maróval kicsit kiszélesítjük a lyukakat, és máris tökéletesen működik a zár. De arra is volt már példa, hogy nem a zárszerkezettel és nem is az ajtó beállításával volt probléma, hanem az állítható felső-, alsó- vagy hátsó tolórudat eltömítette a kosz, por, illetve párás helyen a rozsda, ami fékezte, akadályozta a zár működését.

Ha csak úgy lehet bezárni az ajtót, hogy azt meg kell emelni, akkor az ajtózsanérok alá egy-egy alátétet vagy úgynevezett emelőkarikát érdemes behelyezni. Ez a megoldás 2-3 mm-t is emelhet az ajtón, újra szintbe hozza azt, ami által a zárszerkezet nem szorul többé.

Securemme zárjavítás

Securemme zárak javításával nem foglalkozunk.

Amennyiben tönkrement a zárszerkezet, elkopott a kilincsdió és nem tartja tovább a kilincset, ami lóg, amennyiben eltört benne egy rugó, akadozik, szorul, nem jó működik, vagy csak szimplán öreg, javasoljuk a zárcserét.

Régóta foglalkozunk Securemme zárak szervizelésével, cseréjével, mindig is büszkék voltunk arra, hogy kezeinkből minőségi munkák kerülnek ki, amelyekre bátran vállaljuk az egy év garanciát.

Öreg, elromlott biztonsági zárak javítgatásával, gányolásával, barkácsolásával nem foglalkozunk. A trezorzár elsődleges és egyetlen feladata az ajtó és a mögötte lévő dolgok védelme. Csak jó minőségű, új vagy újszerű zárak képesek ezt a feladatot 100 százalékban ellátni. Inkább új, megbízható zárat kell beszereltetni, amely a következő 10 évet kibírja, mint javítgatni, aztán az sem biztos, hogy sikerül, hanem egyszer csak nem nyílik az ajtó.

Ezekre a dolgokra figyelni kell! Régi, öreg, elromlott zárat cserélünk, nem javítunk!

06-30-265-5531

06-70-770-2942

Securemme ajtónyitás, zárnyitás

A félreértések elkerülése végett szeretnénk tisztázni, hogy ez az olasz trezorzár nem egy egyszerű, hétköznapi zárszerelést követel. Nem úgy kell elvégezni, mint a hagyományos ajtóknál, hogy az ajtó éléből kitekerek egy csavart, kihúzom a zárbetétet, és már meg is van a szerelés.

Azért ne álljon neki senki, semmilyen Securemme zárszerelési műveletnek, mert ha valamit elrontanak, akkor az ajtó nem nyílik majd. Ha az zárban tönkremegy valami, akkor az ajtó zárnyitása igen bonyolulttá tud válni, amit csakis szakember tud elvégezni.

Mivel minden ember más, így a tapasztaltabb, gondolkodóbb ember, inkább átgondolja ezt és szakszervizhez fordul, így az ajtónyitást megússza, egy esetlegesen fordítva beleszorult kulcsból adódó állítással.

A türelmetlenebb fajta ügyfél pedig, aki nem akar 16-25 ezer forint munkadíjat kifizetni a szakszerű nyitásért, össze-vissza tekergeti a zárat, rosszabb esetben beletöri a kulcsot, és mivel így sem nyílik az ajtó, elkezdi azt feszegetni. Ez a legrosszabb, amit egy nem hozzáértő ember az ajtóval művelhet.

Először is, ha beletöri a kulcsot és úgy beleszorul, akikor mi sem tudjuk azt kivenni. Meg kell fúrni a zárszerkezetet, tehát onnantól kezdve a zárat ki lehet dobni és egy másik zárra van szükség. Másodsorban, ha nekiáll feszegetni az ajtót, attól még a több pontok nem fognak nyílni, ráadásul az ajtón lévő nyomok, horpadások örökre ott maradnak.

Egy ilyen ajtózár szerkezet ára most 40-50 ezer forint között van, egy komplett ajtó 200-250 ezer forint. Tehát ha nem nyúlnak hozzá és szerelő által feltárják a hibát, akkor lehet, hogy egy 16-20 ezer forintos munkadíjból, egy kis igazítással, helyreállítással megoldható a probléma, rosszabb esetben egy 75 ezer forintos zárcsere szükséges.

A legrosszabb esetben azonban, a tönkretett ajtóval semmit nem lehet kezdeni, így egy új ajtó vásárlása miatt mélyen a zsebbe kell nyúlni.

Cégünk szakemberei, szakértelemmel prezentálnak műszaki ajtónyitást, zárnyitást a Securemme zárakkal felszerelt biztonsági ajtók esetében.

A megrendeléstől számítva, akár egy-két órán belül ügyfeleink rendelkezésére állunk a zárnyitást illetően. Minden esetben garantáljuk, hogy az ajtó nem fog megsérülni! Ha fúrni kell a zárszerkezetet, akkor a zárnyitás után rögtön el tudjuk végezni a Securemme zárcserét is. Nálunk a Securemme trezorzárak készleten vannak, így nem kell várni, amíg ezeket valahonnan, valahogyan beszerezzük.

Hívjon minket profi zárnyitás ügyben, hogy ne kelljen új ajtót vennie!

Securemme kulcsmásolás

A Securemme kulcsokról ejtsünk egy pár szót.

A régi Securemme tollas kulcsok annyiban térnek el az újaktól, hogy a kulcsszár vastagsága a régi kulcsoknál egyforma méretű volt, valamint a legfelső kulcstoll 90 fokban és teljes szélességében a kulcsszárhoz tapadt.

Az új Securemme tollas kulcsoknál a kulcsszár a tollak kezdeténél elvékonyodik, és a legelső/legfelső szárny már nincs teljes szélességében a kulcsszárhoz kapcsolódva, hanem egy ejtés/vágat van a toll kezdeténél. A kulcsszár maga, ott, ahol egyik oldalon a sorszám, a másik oldalon pedig a „patented” felirat látható, ki van laposítva. Ez a sorszám megtalálható a kulcsokhoz tartozó műanyag védőkártyán is. A kulcsmásoló szaküzletben ezt a kódkártyát elkérik, minden kulcsmásolás alkalmával. Enélkül a kártya nélkül a kulcsot sehol nem másolják le.

A „patented” felirat szabadalmi védelmet jelent, hogy csak az adott helyen, a kártya felmutatásával lehessen kulcsot másoltatni. Ám ez csak akkor működik, ha a tulajdonosnál van a kulcs. Ha esetleg valaki költözés miatt nem kapta meg ezt a kódkártyát, akkor nem fog tudni kulcsot másoltatni sem.

A Kulcskirály zárszaküzletben mindig betartják az előírásokat, különös tekintettel, a szabadalmi joggal védett kulcsmásolás követelményeire.

Továbbá a szakmai oldalát biztosítják a kulcsmásolásnak, azaz a folyamatosan lecserélődő, modernizált gépparkot, amivel pontos, precíz kulcsmásolatok tudnak készülni, amelyek minőségével senkinek semmi kifogása nem lehet.

A Kulcskirályban a kulcsmásoló szakemberek nem cserélődnek állandóan, évek óta ugyanaz a kulcsmásoló csapat dolgozik ott. Szinte nem is munkatársként kezelik az ott dolgozó szakembereket, hanem igazi csapatként, családként, akik kizárólag a minőségi munkára törekednek.

Az üzletvezető politikája az, hogy ha bárki betéved a boltba, akkor mindig a legjobb tudásuk szerint másolják le a Securemme kulcsokat, hiszen nem elég mindig új ügyfeleket szerezni, a régi ügyfeleket is meg kell tartani, meg kell becsülni.

A Securemme kulcsmásolás folyamata

A Kulcskirály vállalja a Securemme tollas- vagy cilinderkulcsoknak a másolását. A kulcsmásolás megvárható, csupán pár percig tart. A Kulcskirályban garanciát vállalnak, minden általuk lemásolt Securemme kulcsra, mint ahogy azt teszik, bármely más kulcsok esetében is.

A Kulcskirály egyszerre felel meg a kulcsmásolás három alapfeltételének, amellyel a kiváló minőség biztosítható. Modern és kitűnően karbantartott gépekkel, gyári nyerskulcsokkal, és több évtizedes tapasztalatokkal bíró, profi mesterekkel másolják a Securemme kulcsokat.

Térjen be az üzletbe, másoltasson profi kulcsokat, amelyek nem teszik tönkre silány minőségükkel az ajtózárat!

Kulcsmásolás felsőfokon! Kulcskirály télen, nyáron! Bajcsy 63!

Kulcsmásolás telefonszám: 06-1-312-2064