Viro/Cerutti zárcsere

Viro biztonsági zártípusok, a Cerutti trezorzár változat

A Magyarországon Viro néven ismertté vált és széles körben elterjedt biztonsági zár gyártója az olasz Cerutti cég. Erről annyit érdemes tudni, hogy a Viro trezorzárat is a Cerutti gyártotta, csak a Viro cég megszüntette a biztonsági zárak forgalmazását, így a Cerutti saját név alatt gyártotta tovább és forgalmazza mind a mai napig ezt a biztonsági trezorzárat.

A fix lamellás kivitelű Viro zár rendkívül megbízható, hiszen zárszervizes munkáink során, nem egyszer találkoztunk már olyan ajtóval, amelyet egy közel 20 évvel ezelőtt beépített Viro trezorzár működtetett. Maga a zárszerkezet belülről masszív felépítésű, a rugók a lamellákra vannak préselve, ami egy fix ponton támaszkodik.

A Viro zárat egy barna kartondobozban lehet megvásárolni, illetve ebben érkezik az ügyfélhez, amely magán a zárszerkezeten kívül, tartalmaz még 3 darab lefóliázott gyári kulcsot, valamint két darab kulcslyuk takaró címkét. Mind a címkékbe, mind a gyári kulcsokba a gyártó neve, a Cerutti van belenyomva.

Itt kell megemlíteni, hogy a Viro/Cerutti biztonsági zár nem kódolható, tehát van külön jobbos- és balos kivitel. A kulcsainak a legjellegzetesebb a kulcsmintázata, amelyek csakis tollas kulcsos változatban fordulnak elő hazánkban. Magát a zárat két fúrásvédő gyűrűgomba védi, a zárszerkezet 3 iránybú záródást biztosít. A Viro/Cerutti zár esetében a zárszerkezetből négy darab tüske jön ki, plusz alul a csapdanyelv, a tüskék közötti távolság, a tüskék középpontjától számítva 28 mm.

A zárnyelv vége 45 fokos szögben le van törve, ezzel is megkönnyítve a tokba való becsusszanást. A Cerutti cég a középen lévő zár-rúdba a Torino feliratot tünteti fel.

Viro zárcsere/Cerutti zárcsere Budapesten garanciával

Vannak olyan ügyfelek, akik azt kérik tőlünk, hogy a közel 20 éves Viro zárszerkezetet javítsuk meg. Nos, erre sem alkatrészünk, sem kapacitásunk nincs, nem vállalunk ilyen jellegű munkát. Egy 20 éves zárszerkezetet ki kell cserélni, mert egyszerűen elérte az életkora végét. Itt jegyeznénk meg, hogy bele kellene gondolni, hogy a 20 év során összesen hányszor lehetett a zár kinyitva és újra bezárva. Hát ezért nem javítgatunk öreg zárakat. (A mobiltelefont hány évente cseréljük? Nem 20, ugye?)

Akadozó, nehezen működő, nyelvet nehezen visszahúzó, lelógó kilincsű Viro zár bizony cserére szorul. Mivel cégünk a kizárólagos importőr a Cerutti cégnél, így a Viro zárcserét is mi tudjuk a legolcsóbban és a legkedvezőbb áron elvégezni.

Nem azért, mert nem értünk hozzá, vagy a mi szakembereink nem rendelkeznek szaktudással, épp ellenkezőleg! Kívülről-belülről ismerjük a zárszerkezetet, hiszen rajtunk keresztül érkezik az országba. Nemcsak a forgalmazását végezzük, hanem zárszerelés- és teljes körű zárszerviz szolgáltatást is biztosítunk ügyfeleink részére! Ha tőlünk rendeli meg a Viro zárcserét, akkor nem kell kifizetni azt az extra hasznot, amit a tőlünk vásárló zárszervizes kollégáknak ki kell fizetni. Ezért kedvezőbb árú a mi szolgáltatásunk!

A Viro bejárati ajtózár-csere megrendelése telefonon

A Viro zárcsere menete nálunk a következőképpen zajlik. A telefonon történő egyeztetés során, diszpécser kollégánk egy fotót fog kérni Öntől az ajtó éléről, ott, ahol a zártüskék kijönnek. Ez alapján egyértelműen beazonosítható a biztonsági zár.

Erre azért van szükség, mert nem egyszer az ügyfél megrendelt egy zárcserét, és kiderült, hogy nem is az a fajta zár volt az ajtóban, amiről végig beszéltünk. Egy laikus számára nagyon könnyen összekeverhető, mind a 10(!), hazánkban jelenlévő biztonsági trezorzár. Eléggé hasonlóak, ugyanis mindegyik négy tüskével és egy csapdanyelvvel rendelkezik. Így hiába van a zárcímkére pl. Cerutti írva, ha a kulcs egy Silca másolt kulcs, a zárszerkezet pedig S.a.b. Ezért kell a fotó. Miután beazonosítottuk a zárat, megnéztük, hogy milyen szerelés lesz (egyszerűbb, bonyolultabb, kétemberes, stb.) visszahívjuk az ügyfelet és pontos árat mondunk a zárcserére.

Ezután már csak az időpont egyeztetés van hátra, majd a megbeszélt időben, a zárcsere elvégzése.

Ami még jellemző, hogy legtöbbször egy ósdi, tömör rézkilincs van az ajtón, amit mi mindig javasolunk kicserélni a zárcserével egyidőben, mert az új kilincsek már saját, beépített rugóval rendelkeznek, amely meghosszabbítja a zár élettartamát és szebb is.

Viro zárszerelés, zárszerviz, zárjavítás

Viro zárszerelés, zárszerviz Budapesten, garanciával, szakszerűen

A Viro zárszerelésbe beletartozik minden zárszerelési probléma. Mindig olyan céget válasszon, aki jártas ezen a szakmai területen! Nézzünk egy példát.

Sok hívásunk van Viro zárszereléssel kapcsolatban, zárcserére vonatkozólag. Diszpécser szolgálatot teljesítő munkatársunk mindig elmondja az ügyfélnek, ha már zárat cserélünk, cseréljünk kilincset is!

Tudjuk, hogy egy ilyen Viro zárcsere több tízezer forint, de ahhoz, hogy feltegyük az i-re a pontot, még egy beépített rugóval rendelkező kilincset is felszerelünk az ügyfeleknek, ami. hosszútávon kifizetődő. Ebben az árban már egy saját vezérlésű, rugós kilincs van, ami a zár élettartamát megnöveli, illetve a súlya is pont a fele, mint a mostani nehéz rézkilincsé. A zárban lévő rugó sem rossz, viszont a kilinccsel együttműködve több évvel hosszítja meg a zár élettartamát. Erre külön költség természetesen már nem tevődik rá.

A Viro ajtózár nemcsak előre zár és reteszeli a fém ajtót, hanem felfelé és lefelé is mozgat egy szerkezetet, két rúd segítségével. Ez egy viszonylag egyszerű szerkezet, ami az ajtó vázához van belülről pont-hegesztve, amelyhez a zár alsó és felső rúdját összekötő köracél van kötve.

Találkoztunk már olyannal, mikor iszonyúan szorult az ajtózár, és az ajtó szétszedése után kiderült, hogy a zárnak semmi baja nem volt, csupán a felső szerkezet volt berozsdásodva és ezért működött nehezen.

Egy igazi biztonsági ajtókban jártas szerelő ezeknek az ellenőrzését soha nem hagyhatja ki! Ugyanígy ellenőrizni kell a sasszegek állapotát is, nehogy törött legyen, mert akkor beesik az ajtóba az elszabadult rudazat.

Viro biztonsági trezorzár-szerviz aznapi kiszállással

A Viro/Cerutti zárak zárszervizelése viszonylag egyszerű, de mégis összetett feladat. A legtöbb Viro zárat cégünk szereli, így elég nagy tapasztalatra tettünk szert az elmúlt 10 évben.

Szokták mondani, a tudásnak ára van. Ha jól akarja megcsináltatni és hosszútávban gondolkodik, akkor tényleg olyan szervizcéget kell megbízni, aki mondjuk egy címke alapján, vagy ha belenéz a kulcsnyílásba, meg tudja mondani, hogy milyen zár van az ajtajában. Illetve azokat a munkafeladatokat is elvégzi, amik közvetlenül a zárszervizhez/zárcseréhez kapcsolódnak, ám sok cég zárszerelői ezt nem teszik meg, pedig járna az ügyfélnek.

Két ilyen dolgot említenék. Az egyik, amikor az évek alatt leült ajtó záródása még a zárcsere után is ugyanúgy akadozik. Ez azért van, bár a zár ugyanolyan, mint a régi volt, de a zár nyelvei nem találják a helyüket. Ilyenkor egy kis turbózással segíteni kell a problémán, és mindjárt tökéletes lesz a Viro zár működése is.

A másik pedig, hogy a zárhoz tartozó címke-garnitúrát kívül belül ki kell cserélni, mert a régi el van kopva, karcos, ráadásul lötyög, és nem vezeti meg a tollas kulcsot. Ezek mind hozzátartoznak a zárcseréhez, ezeket kérje a szerviz cégtől, akitől megrendeli a munkát!

Viro zárjavítás helyett azonnali garanciális Viro/Cerutti zárcsere

Hogy mindenki tisztában legyen a Viro zárjavítás műveletének végrehajtásával, mondhatnánk azt is, hogy ilyen nem létezik.

Elmondom, hogy miért. Egy 15-20 éves régi, agyonhasznált, szétkopott zárszerkezetet, agyonra kopott kulcsokat nem lehet a végtelenségig használni. Igazából javítani sem lehet rajta semmit, mivel nincs hozzá alkatrész. Ha lenne hozzá alkatrész, mivel cégünk tudna hozzá szerezni, midőn a Cerutti (Viro) magyarországi beszállítói mi vagyunk, akkor is ugyanazokat a műveleteket kellene elvégezni az ajtón, mintha komplett zárszerkezet cserét végeznénk rajta.

Tehát a régi, berohadt, rozsdás kilincset le kell szedni, amit már nem biztos, hogy vissza lehet tenni, mert csak úgy jött le, hogy le kellett fúrni a hernyócsavart, így abba a lyukba visszatekerni már nem lehet semmit. Utána a burkolat levételekor, le kell kötni a fölmenő-lemenő rudakat, kiszedni az ajtóból a zárat, szétszedni darabokra és az alkatrészeket kicserélni benne. Mire ezeket mind megcsináljuk, addigra már el is végeztünk egy komplett zárcserét, beszereltünk egy vadonatúj szerkezetet, amely garanciát biztosítunk! Ráadásul, magyarországi forgalmazó révén, sokkal olcsóbban elvégezhető a zárcsere, mint a zárjavítás.

Ha valaki nem ért ezzel, vagy nem tudja elfogadni a leírtakat, hívjon egy másik zárszerviz céget, ők majd a helyszínen fogják rábeszélni a zárcserére, vagy pedig, ha megvan az önszorgalom, akkor szétszedhetik az ajtót, vegyék ki a zárat az ajtóból, vigyék be valamelyik zárszaküzletbe és ott majd kezdenek vele valamit. Alkatrészük nekik sincs, maximum egy másik kopott zárból veszik ki a szükséges alkatrészt. De a boltban erre semmilyen garanciát nem fognak vállalni, mivel alkatrész-csere történt csupán, arra meg nem lehet garanciát vállalni. Esetleg a boltban rábeszélik egy új szerkezetre dupla áron. Ez legyen mindenkinek a saját döntése.

Viro ajtónyitás, zárnyitás

A Viro (Cerutti) zárral ellátott ajtó zárnyitás a következő problémák miatt rendelhetők meg.

  • Elromlott zár esetén,
  • elhagyott kulcs esetén,
  • beletört, beleszorult kulcs esetén,
  • megrongált zár esetén,
  • becsapódott ajtó esetén,

Sajnos nem győzzük elégszer mondani az ügyfeleknek, hogy ne várják meg, amíg elromlik a Viro zár, mert biztos, hogy Murphy törvénye életbe lép, és pont akkor nem nyílik majd az ajtó, mikor jönnek haza valahonnan fáradtan, vagy megy a vonat, vagy repülőgép.

Elhagyott kulcs miatti szakszerű zárnyitás zárfúrással

Sajnos mindig mindenki siet valahová, nagyon egyszerű a kulcsokat elhagyni. Vagy kilopják az ember táskájából, vagy melléteszi a postán, vagy a gyerek elveszti azokat, stb. Ilyenkor van szükség a mi szolgáltatásunkra. Cégünk minden esetben a telefonban közli a Viro ajtónyitás árát, amelyet a kulcsra zárt ajtó esetében kizárólag fúrással tudunk és vállalunk elvégezni. Természetesen mindig elkérünk valamilyen, az ingatlanhoz tartozó jogosultságot igazoló okmányt.

Beletört, beleszorult kulcs miatti ajtónyitás, saját kulccsal

Már többször is említettük, hogy ha bármilyen olyan problémát érzékelnek az ajtóval, amely a hétköznapi működését megváltoztatta, befolyásolta, akkor hívjanak fel egy erre szakosodott céget, pl. minket, hogy mitől akadozik a zár, miért jön ki nehezen a zárból a kulcs, stb. Ezzel rövidre zárható a probléma, és megelőzhető a kellemetlenség. Ilyen pl. a beletört kulcs, az akadozva emelkedő ajtózár, amely már reggelre nem nyílik, vagy akár nézessék meg egy kulcsmásolóval a kulcsszár végét, hogy mennyire van elkopva, mert nagyon fontos szerepet tölt be a lekopott kulcsvég a nem nyíló ajtónál.

A beletört, beleszorult kulcs esetén nem mindig sikerül kiszedni a zárból a kulcsot, úgyhogy számolni kell a zárcsere esetével is.

Viro biztonsági ajtónyitás megrongált vagy elromlott zár esetén

A betörőket két csoportra osztanám, vannak az okos betörők, akik célszerszámmal, profi módjára nyitják ki az áldozatok ajtaját, mondhatnánk roncsolásmentesen. A másik csoport pedig az ún. léhűtő banda, aki igazándiból azt sem tudja, hogy betöréskor milyen ajtóval áll szemben. Elkezdi feszegetni, csavarhúzóval piszkálnia zárat, zárszerkezetet, pajszerrel nekiesni az ajtónak. Igazából kinyitni nem tudja, csak kárt okoz benne.

Jobb esetben olyan kárt, hogy csak a zárat kell kicserélni, rosszabb esetben, az ajtón pajszerolás nyomai örökre megmaradnak. Az előbbi esetben zárcserével orvosolható a probléma, az utóbbival nem tudunk mit kezdeni.

A megrongált zár esetében, van, amikor könnyedén tudjuk az ajtónyitási feladatot elvégezni, de voltak már olyan esetek is, hogy a zárban lévő lamellákat úgy összekuszálták, hogy nem nagyon akart hátranyílni a szerkezet. Ilyenkor meg kell fúrni az ajtózárat, amihez az ügyfél beleegyezése szükséges. Mindig elmondjuk előre ennek a nyitásnak a költségvonzatát is.

Becsapódott ajtó esetén rongálás- és roncsolásmentes ajtónyitás

Nagy divat hazánkban, hogy nem kilincs, hanem egy fix gomb van kívülről az ajtón. Ez egy kényelmi funkció, mikor pl. hazaérve nem kell a kulccsal vacakolni, hanem bekattan a helyére a zár nyelve, amint becsukjuk magunk mögött az ajtót. Így ez kívülről már nem nyitható, csakis kulccsal.

Viszont nagy hátrány, amikor a kulcs benne marad belülről a Viro zárban és bármilyen okból kimennek a lakásból, akkor a huzat becsapja/becsaphatja az ajtót. Ezt nevezzük becsapódott ajtónak vagy kizárásnak/kizáródásnak.

A Viro becsapódott ajtózárakat 100 százalékban rongálásmentesen nyitjuk! Ilyenkor nincs kulcsra zárva az ajtó, csak a nyelv van a helyére bekattanva. Ezt egy speciális szerszámmal cégünk roncsolásmentesen ki tudja nyitni.

Viro vagy Cerutti zár probléma esetén forduljon hozzánk, a Cerutti (régi Viro) zárak magyarországi forgalmazójához! Szakszerű zárcsere Budapesten rövid határidővel, nagy tapasztalattal, garanciával!

06-70-770-2942